Aan de slag met isoleren

Iemand die met een boor spouwmuurisolatie aanbrengt aan een woonhuis.
Wil jij meer comfort in je huis en denk je erover je vloer, dak of spouwmuur te isoleren? Isoleren houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer en is dus zeker het overwegen waard.

Aan de slag met isoleren 

  • Radiatorfolie: hiermee voorkom je warmteverlies via buitenmuren bij radiatoren.
  • Leidingisolatie: door het isoleren van leidingen voorkom je warmteverlies bij het transport van de warmte.
  • Radiatorventilator: je hiermee op een efficiëntere manier verwarmen.
  • Naad- en kierdichting: het afdichten van naden met kit en het gebruik van tochtstrippen voor kieren voorkomt het binnendringen van koude lucht en het ontsnappen van verwarmde lucht.
  • Brievenbusklep of borstel: hiermee voorkom je warmteverlies via de voordeur. 

Isoleren betekent ook ventileren

Na het isoleren zijn naden en kieren aanzienlijk verminderd waardoor er minder verse lucht binnenkomt. Goed ventileren is daarom noodzakelijk. Ventileer je woning goed en denk aan het reinigen van ventilatiekanalen, het bewust ventileren met een CO2-meter en doe de ventilatiecheck.

Subsidies

Doe de subsidiecheck en bekijk of je aanspraak maakt op een subsidie voor isolatie. Doe de energie subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket

De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is vanaf 2024 uitgebreid met een extra subsidie voor biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Je krijgt daardoor een bonus als je kiest voor biobased isolatiemateriaal. 

Gratis en onafhankelijk advies

Gemeente Venlo is er voor al je vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Een gratis en onafhankelijk advies vragen kan op twee manieren:

  1. Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket | Venlo;
  2. Liever een energiecoach uit je buurt op bezoek? Maak dan een afspraak met Team Goede Buren. Een Goede Buur geeft je persoonlijk advies, geheel afgestemd op je woning.

Woon je in een huurwoning? Dan kun je contact opnemen met de verhuurder of woningcoöperatie van je woning.