Vervoer

Twee fietsende kinderen op straat.
Telkens als je van en naar school, werk, supermarkt, sport, vrienden of vakantie gaat op een duurzame(re) manier, stoot je minder CO2 uit. Bovendien is het goed voor je portemonnee én vaak ook nog voor je gezondheid.

Dus: verminder, verander en vergroen je vervoer. Op de website van Milieu Centraal lees je tips voor duurzamer vervoer.

Elektrisch rijden

Als je elektrisch rijdt, moet je jouw auto regelmatig opladen aan de laadpaal. Een laadpaal op eigen terrein heeft eigenlijk altijd de voorkeur. Dat is makkelijk, goedkoop en zo voorkom je extra drukte op openbare parkeerplaatsen. Is dit niet mogelijk én is er in jouw buurt nog geen laadpaal aanwezig? Vraag dan een openbare laadpaal aan via de website van gemeente Venlo.

Deelvervoer

Een deelauto is een auto die gebruikt wordt door meerdere gebruikers. Zo kun je wél gebruik maken van een auto, zonder er zélf een te hebben. Bekijk de mogelijkheden van deelauto's op de website van gemeente Venlo

Fietsen

Fietsen is goed voor je gezondheid, zowel voor je conditie als voor het kunnen leegmaken van je hoofd. Door vaker de fiets te pakken draag je ook bij aan een schoner milieu. En zeker als je de auto laat staan, hebben we minder ruimte nodig voor autoparkeerplaatsen en help je files op te lossen. Een handige tip: op het centraal station van Venlo kun je je fiets gratis stallen, wat ideaal is als je met de trein naar werk of school reist. Daarnaast organiseert Trendsportal verschillende initiatieven om je te stimuleren vaker de fiets te gebruiken. Denk hierbij aan het gratis proberen van een e-bike en de uitdaging om 21 dagen lang de auto te laten staan en de fiets te pakken tijdens de 21 dagen challenge

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld individueel autorijden. Omdat je zelf niet op de weg hoeft te letten, is het ook nog eens tijdefficiënt. In Venlo is het openbaar vervoer goed georganiseerd, met frequente dienstregelingen en handige verbindingen. Of je nu van, naar of door Venlo wilt reizen, de treinen en bussen zijn er om je comfortabel en duurzaam naar je bestemming te brengen. Bekijk routes en dienstregelingen via jouw ov-reisplanner.

Bandenspanning

Kies je voor de auto? Zorg er dan voor dat je je autobanden op de juiste spanning houdt door deze elke twee maanden op te pompen. Je bespaart hiermee op brandstof.