Nieuws

 

16 resultaten | Filters wissen
wasmachine

De koelkast, vriezer of wasdroger repareren of vervangen?

Nieuws  - 15 juli 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Vraag jij je wel eens af wat een slimme keus is: repareren of vervangen? Zo lang mogelijk met je spullen doen is bijna altijd het beste voor het milieu en je portemonnee. Behalve bij oudere koelkasten (...)

Arsenaalplein

Meer groen in binnenstad Venlo

Nieuws  - 12 juli 2024
Tekst
Foto
Leesduur 5 minuten

Gemeente Venlo vergroent de binnenstad. Meer groen maakt de stad namelijk aantrekkelijker en het zorgt voor verkoeling tijdens warme periodes. Ook helpt het om wateroverlast en andere gevolgen van (...)

blonde vrouw in voedseltuin

Subsidie voor duurzame initiatieven

Nieuws  - 10 juli 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Ben je ondernemer of een maatschappelijke organisatie en wil je inwoners inspireren, informeren en bewust maken over duurzaamheid? Dan kun je hiervoor subsidie aanvragen.

decoratief

Extra subsidie en ondersteuning voor een warmtepomp

Nieuws  - 19 juni 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Denkt u na om een warmtepomp aan te schaffen om uw woning te verduurzamen? Profiteer dan van de regeling van de gemeente Venlo. We kijken of uw woning hiervoor geschikt is. Ook ontzorgen en adviseren (...)

veilingstraat venlo vergroent door planten van groen en bomen

Gemeente vervangt tegels door groen

Nieuws  - 29 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Gemeente Venlo werkt aan een klimaatbestendige toekomst door onnodige bestrating te vervangen door groen. Dit doen we samen met inwoners. Onlangs zijn tegels in de Nieuwborgstraat in Blerick, de (...)

Gezin poot plantjes

NK Tegelwippen 2024: Gemeente Venlo aan kop!

Nieuws  - 24 mei 2024
Tekst
Leesduur 5 minuten

Het NK Tegelwippen is overal in Nederland in gang. Met trots maken we bekend dat gemeente Venlo momenteel op de eerste plaats staat in het klassement van in totaal 26 grote gemeenten.

twee mensen die plantjes planten

Succesvolle vergroeningsbuurtactie in Venlo-Noord

Nieuws  - 23 april 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Op zaterdag 20 april kwamen bewoners van Venlo-Noord samen tijdens een buurtactie om de wijk te vergroenen. Gemeente Venlo en IVN Natuureducatie werkten samen om deze buurtactie te organiseren. Doel (...)

Foto van schoolplein het Maasveld vol met groen

Opening GroenBlauw schoolplein bij OKC het Maasveld

Nieuws  - 22 april 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Vrijdag 19 april werd het GroenBlauw schoolplein van Openbaar Kindcentrum het Maasveld in Tegelen geopend. In totaal zijn er 8.884 tegels vervangen door groen. Kinderen kunnen spelen op een plein waar (...)

Man kijkt naar flyer van de warmste maand

Wat we hebben geleerd van De Warmste Maand

Nieuws  - 17 april 2024
Tekst
Leesduur 5 minuten

In januari 2024 organiseerde de gemeente Venlo De Warmste Maand in Hagerhof-Oost en Hagerhof-West: een maand vol activiteiten voor bewoners over het warmtenet dat er komt. Achteraf hebben we alle (...)

Gezin poot plantjes

Vergroeningsactie: Tegels eruit, planten erin!

Nieuws  - 15 april 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

LET OP: Deze actie is afgelopen. Vanaf maandag 15 april start de vergroeningsactie 'Tegels eruit, planten erin' van de gemeente Venlo. Steeds meer inwoners planten groen voor een gezonde en groene (...)

Earth Hour Banner

Earth Hour: doe op 23 maart één uur het licht uit

Nieuws  - 21 maart 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Tijdens Earth Hour op zaterdag 23 maart gaat bij miljoenen mensen in de wereld van 20.30 tot 21.30 uur het licht uit voor de natuur. Ook de gemeente Venlo doet mee door de verlichting van (...)

Een informatieavond over het warmtenet in Theater de Garage in Venlo, waarbij het publiek luistert naar een presentatie over het warmtenet.

Een warmtenet in Hagerhof-Oost en -West

Nieuws  - 7 februari 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Op 15 en 16 januari 2024 werden in Theater de Garage twee informatieavonden gehouden over het warmtenet. Het warmtenet moet in 2028 werken in de eerste wijken in Venlo: Hagerhof-Oost en -West (...)

Hagerhof Warmtenet

De activiteiten in De Warmste Maand

Nieuws  - 18 december 2023
Tekst
Leesduur 4 minuten

In januari 2024 is het De Warmste Maand: een maand vol activiteiten voor bewoners over het warmtenet. Hieronder vind je een overzicht met de activiteiten die je kunt bezoeken.