Aan de slag met duurzaam verwarmen en/of verkoelen

Gezin op zolder bij warmtepomp
Je huis duurzaam verwarmen en/of verkoelen én jouw energierekening flink omlaag brengen? Dat kan! Is jouw cv-ketel aan vervanging toe? Dan zijn er verschillende duurzame alternatieven waar je uit kunt kiezen.

Duurzame alternatieven

Kies voor een hybride warmtepomp, een all-electric warmtepomp of zonneboiler. Elke oplossing heeft andere eigenschappen en vraagt andere specificaties van jouw woning. De energieadviseurs van het Duurzaam Bouwloket adviseren je graag over welke oplossing geschikt is voor jouw huis.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies waarvoor je in aanmerking kunt komen wanneer je aan de slag gaat met duurzaam verwarmen of verkoelen. Wil je weten voor welke subsidies jij in aanmerking komt? Doe de energie subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket

Gratis en onafhankelijk advies 

Gemeente Venlo is er voor al je vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Een gratis en onafhankelijk advies vragen kan op twee manieren:

  1. Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket | Venlo;
  2. Liever een energiecoach uit je buurt op bezoek? Maak dan een afspraak met Team Goede Buren. Een Goede Buur geeft je persoonlijk advies, geheel afgestemd op je woning.

Woon je in een huurwoning? Dan kun je contact opnemen met de verhuurder of woningcoöperatie van je woning.