Earth Hour: doe op 23 maart één uur het licht uit

Earth Hour Banner
Nieuws - donderdag 21 maart 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Tijdens Earth Hour op zaterdag 23 maart gaat bij miljoenen mensen in de wereld van 20.30 tot 21.30 uur het licht uit voor de natuur. Ook de gemeente Venlo doet mee door de verlichting van gemeentelijke gebouwen uit te doen. Zet jij ook de knop om?

Earth Hour is een actie van het Wereld Natuur Fonds waarmee wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor onze kwetsbare natuur en klimaatverandering. Miljoenen mensen in meer dan 190 landen doen mee aan Earth Hour. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te blijven zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde. Hoe meer aandacht er voor is en hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de impact is. 

Wat doet de gemeente Venlo?

De gemeente doet het licht uit van: het Stadskantoor, het stadhuis, het Nedinsco-gebouw, De Commissaris, het Gemeentearchief en het gebouw van Openbare Werken bij Hulsterweg 19. Bovendien wordt actief gekeken hoe de verlichting in Venlo structureel zoveel mogelijk uitgezet kan worden. 

Wat kan jij doen? 

Doe zaterdag mee door de verlichting uit te zetten en laat zien dat je onze natuur wil beschermen. Denk ook na over welke stappen jij kunt nemen in je dagelijkse gewoonten met betrekking tot energieverbruik, klimaatadaptatie en duurzaam omgaan met grondstoffen.

Inspiratie voor activiteiten tijdens Earth Hour

Met onderstaande tips van het Wereld Natuur Fonds maak je het nog leuker om deel te nemen aan Earth Hour. Speel leuke spelletjes met je gezin, luister naar prachtige natuurgeluiden en verhalen of geniet van een romantisch avonddiner bij kaarslicht.

#earthhourvenlo

Doe het licht uit, maak de mooiste foto’s en deel ze op social media met de hashtag #earthhourvenlo om anderen te inspireren om ook actie te ondernemen.  

Wil jij meer weten over hoe jij de groene knop om kan zetten? Ga naar morgen.venlo.nl voor handige tips en advies. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 21 maart 2024 om 11:17 op Morgen in Venlo