Keuze voor bedrijf om warmtenet aan te leggen in Hagerhof-Oost en Hagerhof-West

Warmste maand
Nieuws - dinsdag 5 maart 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

De gemeente Venlo heeft het bedrijf Linthorst Energy uit Apeldoorn gekozen om een warmtenet aan te leggen in Hagerhof-Oost en Hagerhof-West (Venlo-Zuid). Het bedrijf voldoet aan de eisen van de gemeente.

Er wordt nu verder gepraat met het bedrijf om te komen tot een warmtenet. Daarnaast heeft de gemeente Venlo de afgelopen tijd ook een aantal overeenkomsten gesloten. In dit nieuwsbericht lees je daar meer over.

Overeenkomsten met partijen

Als eerste heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met woningcorporatie Woonwenz. Dat betekent dat alle huurhuizen van Woonwenz in Hagerhof-Oost en Hagerhof-West worden aangesloten op het warmtenet, als minstens 70% van de huurders dit wil. Later volgen ook de wijken Sinselveld en Krekelveld. Daarnaast is er een overeenkomst gesloten met verschillende partijen rondom het Veilingterrein: ontwikkelaar JPO, ziekenhuis VieCuri en de scholen Fontys, ROC en OGVO. De gemeente praat met deze partijen en het bedrijf Linthorst Energy verder over het plan voor het warmtenet voor hen.

Wat gebeurt er daarna?

Op woensdagavond 28 februari vergaderde de gemeenteraad over het warmtenet. De komende tijd praat de gemeente verder met het bedrijf Linthorst Energy over het plan voor het warmtenet. Ook het meedenkteam gaat in gesprek met Linthorst Energy. In het meedenkteam zitten actieve, onafhankelijke bewoners uit de wijken Hagerhof-Oost en Hagerhof-West. 

Meer informatie over de keuze voor het bedrijf en de overeenkomsten

Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief naar de gemeenteraad gestuurd. Je vindt de brief op gemeenteraad.venlo.nl. In de brief staat meer informatie.  

Wat is een warmtenet?

In de wijken Hagerhof-Oost en Hagerhof-West (Venlo-Zuid) komt er een warmtenet waar iedereen in 2028 op kan aansluiten. Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Gas is dan niet meer nodig. De wijken Sinselveld en Krekelveld volgen na 2028.

Heb je nog vragen over de komst van het warmtenet? 

Stuur dan een e-mail naar morgeninvenlo@venlo.nl

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 5 maart 2024 om 13:18 op Morgen in Venlo